Program


BDZ A'la Carte Ensemble - Milonga

BDZ A'la Carte Ensemble - Milonga

M I L O N G A

BDZ A‘la Carte Ensemble

Kalla-Tóta Hajnalka – hegedű
Bánhegyi Tünde – hegedű
Markó János – mélyhegedű
Helecz Dániel – cselló
Botár Bence – nagybőgő
Kanyó Dávid – fuvola, altfuvola,…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 14. vasárnap, 17:00

José Pablo Moncayo: Huapango

Astor Piazzolla: Négy évszak

Luigi Rago: Intermezzo, Op.1

Isaac Albeniz: Tango in D

Pánczél Tamás: Tekeringő

Carlos Gardel: Por Una Cabeza

Ennio Morricone: Cinema Paradiso

Nino Rota: Romeo et Giulietta

Astor Piazzolla: Oblivion

Astor Piazzolla: Libertango

 

A milonga eredeti jelentése az egykor Nyugat-Angolából Dél-Amerikába hurcolt rabszolgák törzsi nyelvében, a kimbundu nyelvben „szavak”, tágabb értelemben pedig „fecsegés, szószátyárság” (s ez igazán jól illik a gauchók, a lovas marhapásztorok gitárkísérettel előadott dalaira, az ú.n. payadákra).

Ugyanakkor a milonga argentin népzene és tánc; ritmikája afrikai eredetű, de hatást gyakoroltak rá európai és kreol táncok, amelyek főképp Peruból, Brazíliából, Kubából és Spanyolországból Buenos Airesen és Montevideón keresztül különböző utakon érkeztek Argentínába. Jellemző a korra, hogy a műfajok oda-vissza vándoroltak Európa és Amerika között.

A milonga szó jelent még táncestet is, ahol tangót, milongát és keringőt lehet táncolni.

Egyedülálló hangszer-összeállítással, átiratokkal és eredeti művekkel érkezik Tarcalra, a Rákóczi-szüretelőházba a BDZ A´la Carte Ensemble, ami a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar művészeiből alakult 2017-ben. Nevük repertoárjuk sokoldalúságát tükrözi: a közönség a sokszínű műsort hallgatva olyan gazdag kínálatban gyönyörködhet, mint amikor egy elegáns, de mégis jó hangulatú étteremben az étlapról à la carte válogathat a jobbnál jobb fogások közül.

A klarinéttal, szaxofonnal és fuvolával kiegészült vonósötös formációval a zenészek a szimfonikus zenekari hangzást sokszínű kamaraegyüttesként tudják visszaadni, és képesek a teljes zenekari megszólalást is imitálni. Az együttes nagy sikerrel adott hangversenyeket több ízben a Zempléni Fesztiválon, a Klassz a pARTon Fesztiválon, valamint legutóbb az Alzheimer-világnap alkalmából Budapesten. Az együttes tagjai nemcsak kollégák, hanem barátok is – ez mindig pluszt ad számukra a közös zenélésben, és érezhető a hallgatók számára is.

Ajánlatunk


Maros András úgy meséli el egy a tradicionális szerepre kényszerített nő sorstragédiáját, hogy közben szűkszavú, pergő ritmusú, briliáns dialógusokat működtet. Maros elképesztő nyelvezetet használ, humora a legnagyobbakat – Esterházyt, Parti Nagy Lajost – juttatja eszünkbe, mégis legalább annyira egyedi, mint az említettek.

Bluemnseele Binder Károly – zongora Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét Fonay Tibor – nagybőgő Hidász Tamás – dob

Ajánló


Händel: Alexander's Feast or the Power of Music

Ritmus és szenvedély MYNK Quartet Kristó-Varga Nikolett - hegedű Nagy Szilvia - hegedű Tuza Boglárka - brácsa Mészáros Brigitta -…

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz-élet talán legpatinásabb együttese. 1980-ban alapították főiskolát illetve Zeneakadémiát végzett művészek. Céljuk a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!